Bilstol till hund

  • 05 Apr, 2022

En hund i en bil

Om du skaffar en hundbilstol kan din hund sitta på valfritt säte i bilen och titta ut genom fönstret. Bilfärden blir på så sätt både säkrare och roligare för din hund. Du spänner fast en bilstol till hund med säkerhetsbältet precis som ett babyskydd. Det finns många olika modeller på marknaden att välja bland. Oftast baseras de på hundens vikt.

Skydda din bil

En bilstol till hund skyddar inte bara ditt husdjur under färden. Du ser även till att skydda din bil från klösmärken och smuts. Du behöver inte heller känna dig stressad över att hunden busar omkring i bilen. I en djuraffär online kan du enkelt beställa hem en passande bilstol och få den levererad hem till din dörr. De flesta stolar är kompatibla med alla bilar på marknaden. Det enda som behövs är ett vanligt säkerhetsbälte.

Innan du köper en stol är det också viktigt att du läser på om vad som gäller. Det finns klara regler för att transportera hund i bil. Du får till exempel inte riskera att din hund åker framåt om du måste göra en hastig inbromsning. Hundens säkerhet är lika viktig som din egen.

Bilstol till hund kan även användas till annat

Det bästa med en hundbilstol är att den även kan användas till mycket annat. Om du tar in den kan den även funka som en hundbädd inomhus. Det kan också vara tryggt för hunden att få med sig denna i bilen. Det är ett bra knep om din hund blir lite nervös av att åka bil. De flesta bilstolar har en avtagbar klädsel så du enkelt kan tvätta den om det skulle behövas.

Om du klär din bilstol med en filt kommer din hund få det riktigt skönt under bilfärden. Du kan även ta med en leksak eller ett gosedjur som din hund tycker om. Provåk gärna några kortare rundor så ser du vad hunden tycker om stolen. Då kan du även förbereda alla för lite längre resor på sikt.

Välj rätt storlek

Normalt när du ska välja bilstol till hund står det hur många kilon den klarar. Vissa modeller är till exempel för hundar upp till 8 kilo. Du brukar även kunna se måtten så du vet hur stor plats den kommer ta i bilen. En del modeller går även att vika ihop till en väska vilket är väldigt praktiskt på många sätt.

De flesta gånger så ingår det inte sele för att spänna fast din hund. Det får du istället köpa till separat om det skulle behövas när ni åker bil.