Senaste inläggen

Vad kostar en kanin i djuraffär?
 • 18 Oct, 2022

Frågan som många kanin köpare ställer sig är, vad kostar en kanin i djuraffär? Svaret på den frågan är att det skiljer sig väldigt mycket från djuraffär till djuraffär. Vissa djuraffärer säljer kaniner för en symbolisk summa för att de ska få ett hem snabbt, medan vissa djuraffärer säljer för en lite dyrare summa för att vara säkra på att den nya ägaren verkligen har råd med en kanin. När du ska köpa en kanin så är det inte bara kanin som du ska köpa, du måste även köpa kaninleksaker pellets, hö, halm och spån att ha i botten på buren.

Bilstol till hund
 • 14 Sep, 2022

En hundbilstol är inte bara en säkerhet för dig och din hund, en bilstol för hund är också ett sätt för dig att se till att du följer lagen. Sedan ett par år tillbaka finns nämligen en lag som säger att hundar eller andra husdjur inte får vara lösa i bilen under färd. Du bör tänka på att till och med en ganska liten hund kan förvandlas till en mycket tung (långt mer än 100 kg) projektil vid en krock eller kraftig inbromsning.

Så väljer du rätt mat till kanin
 • 09 Aug, 2022

För att din kanin ska må bra och leva ett gott liv längre så är det viktigt att den har tillgång till många roliga och stimulerande kaninleksaker. Men minst lika viktigt är att välja rätt mat till kanin. Den största delen av kaninens kost ska bestå av hö, och beroende på vilken ras du har ska du välja något av olika sorter. Den genomsnittliga kaninen klarar sig utmärkt på ett hö som består av en blandning av timotej (alltså gräs) och olika örter.

Att tänka på när du ska köpa en kattlucka
 • 05 Jul, 2022

Med en smart kattlucka för in- och utpassage så ger du din katt mer frihet att själv bestämma när den vill gå ut eller in. Samtidigt slipper du gå och öppna dörren mitt i natten när en jamande står utanför. Vi har kattluckor som håller hög kvalitet och är lätta att installera. Dessutom håller vi låga priser tack vare ett noga utvalt sortiment. Missa inte att du också hittar en stor mängd olika kattillbehör hos oss - vi har det mesta du behöver för ett bra liv tillsammans med din katt.

Så påverkas ditt husdjur av rökning
 • 19 Jun, 2022

Att rökning är en hälsorisk är ingen nyhet för någon men det är viktigt att påminna om hur farligt det är med passiv rökning då många inte riktigt tänker på konsekvenserna av det. Du skadar inte bara dina medmänniskor utan även ditt husdjur. Studier visar att katter är det mest drabbade djuret eftersom de tvättar sig själva vilket medför att kroppen slukar upp mer rök. I röken finns över 4000 olika kemikalier som fastnar i djuren päls.

Hälsofördelar med husdjur
 • 08 Jun, 2022

Det finns många hälsofördelar med att äga ett husdjur, både vad gäller det fysiska som det psykiska. Det spelar såklart in vilket husdjur du har men även fiskar i ett akvarium har visat sig att det det sänker blodtrycket på innehavaren. När det gäller det fysiska så är såklart en hund det bästa eftersom du på så vis får dagliga promenader och med dem följer många hälsofördelar. Hundägare socialiserar dessutom ofta med andra hussar och mattar.

Bilstol till hund
 • 05 Apr, 2022

Om du skaffar en hundbilstol kan din hund sitta på valfritt säte i bilen och titta ut genom fönstret. Bilfärden blir på så sätt både säkrare och roligare för din hund. Du spänner fast en bilstol till hund med säkerhetsbältet precis som ett babyskydd. Det finns många olika modeller på marknaden att välja bland. Oftast baseras de på hundens vikt. Skydda din bilEn bilstol till hund skyddar inte bara ditt husdjur under färden.

Katt i lägenhet
 • 09 Feb, 2022

Hur fungerar det egentligen att ha katt i lägenhet? Generellt gäller att hyresvärden inte kan förbjuda dig att ha husdjur men det finns vissa undantag som till exempel hyreshus som är anpassade för allergiker. Vill du bo i villa för att dina husdjur ska ha bättre plats och tillgång till trädgård kan du kolla på HusmanHagberg. Katter trivs dock oftast riktigt bra i lägenhet men de bör ha tillgång till leksaker för att aktivera sig.

En tidig setter
 • 25 Jan, 2022

Den irländska settern finns omnämnd i litteraturen redan på 1500-talet. Däremot finns den inte på så många bilder. Här är en tidig bild på den irländska settern. Som ni ser så är den inte helt röd utan den har även en vit strimma längst fram. Tavlan är målad av Georg Garrad och är från 1797. Det är en av de äldsta bilderna som är kända av settern. Ranger är namnet på hunden som är avbildad på målningen och tillhörde Elizabeth Grey.

Trimma hund
 • 13 Oct, 2021

Om du är nybliven hundägare och just fått din första valp, hur skall du då kunna förutse den lilla valpens framtida behov av pälsvård? Vardagspälsvård tar tid och är svår att beräkna. Men kunskapen kan du snabbt ta till dig och tidsåtgången kan du begränsa med hjälp av effektiva och kvalitativa hjälpmedel. Moser har professionella och effektiva trimmers och klippmaskiner. Du kan dessutom, på många olika håll, inhämta den kunskap som krävs för att trimma dina valpar.

Köpa kattunge - vad behöver katten?
 • 07 Sep, 2021

Om du vill köpa kattunge finns det vissa saker som din nya vän kommer att behöva, förutom mycket kärlek. Se till att katten har en egen plats där den kan vila och sova, gärna en bädd som placeras på ett varmt ställe där det inte drar. Egna kattskålar för mat och vatten är också viktigt. Då det kan vara svårt att få katten att dricka ordentligt är det bra om du placerar ut vattenskålar på flera olika ställen, eftersom katten då kommer att dricka mer.

Världens största hund
 • 27 Jun, 2021

Jag tycker att Putte tar stor plats hemma ibland. Då gäller det att tänka positivt. Det här är världens största hund. Giant Gorge heter han. Han tar upp en hel dubbelsäng när han ska sova. Giant Gorge finns med i Guiness rekordbok med sin storlek. Han har nämligen en mankhöjd på 110 centimeter. Det ni!

Maktens hund
 • 05 Apr, 2021

Irländsk setter är en maktens hund. Det finns flera framstående personer som har fallit för dessa hundar. Inte så konstigt för de är fantastiska.Här är några av maktens herrar som ägt en Irländsk röd setter. Tsar Alexander II av Rysslands favorithund hette Milord. Richard Nixon hade en Irländsk röd setter med namnet King Timahoe. Han fick den som en gåva från de anställda i vita huset. King Timahoe blev 11 år.